Kik vagyunk

KÜLDETÉSÜNK. VÍZIÓNK

“… Aktívnak és találékonynak lenni. Fokozatosság. Hosszútávú stratégiára törekedni. Megtalálni az alapokat, amire lehet építeni. Figyelni az intenzitásra és a mennyiségre, miközben a józan eszünkre hallgatunk és önmagunk megismerésére törekszünk…” 

Néhány gondolatunk arról, hogyan tudjuk az egészségünket támogatni a sport által.

Így leírva, olyan egyszerűnek tűnhet. De valóban be tudjuk-e tartani a felsorolt elveket folyamatosan és következetesen a sporton túl, a munkánkban vagy az életünk más területein is?

Tudjuk, hogy ez kihívást jelenthet, hiszen nekünk is azt jelenti, bármennyire is tapasztaltnak érezzük magunkat egyik vagy másik területen. De, ha már csak néhányat tudsz következetesen alkalmazni a sportban, a munkádban, vagy életed egyéb területein, esetleg mindegyikben, akkor már tettél a fizikai és mentális jóllétedért.

A munka mindig is az életünk része lesz, bárhol is végezzük azt. Fontos, hogy felismerjük, hogy a fizikai és a mentális egészségünk hosszútávú megerősítése miként segít minket a munkában, és összességében az életben. Érdemes megtalálnunk azokat a támpontokat és szokásokat, amelyek segítenek megteremteni a egyensúlyt a munka, a sport és az élet hármasában, így olyan egyéni stratégiát, jól működő praktikákat és rutint alakíthatunk ki, amiben az útunkon haladva a céljainkat és álmainkat megvalósíthatjuk jóllétben és egészségesen.

A proaktív gondolkodásnak ebben kiemelkedő szerepe van, hogy megértsük: „health is wealth”, azaz az egészségünk jelenti a legnagyobb értéket – ne utólag döbbenjünk erre rá. Ebben szeretnénk segíteni a hozzánk fordulóknak, különösen az út, a célok, az értékek, a képességek és az egyensúly törvényeinek megtalálásában, az önismeret fejlesztését támogatva, hiszen ha a saját egészségünkről és jóllétünkről van szó, akkor fel kell azt is ismernünk, hogy minden belőlünk indul ki.

A „Health is Wealth | Jóllét a munkahelyen és azon túl” kezdeményezésünk egy olyan sokoldalú jóllétet és egészséget támogató küldetés, melynek célja a fizikai és mentális jóllét támogatása vállalatok és egyéni résztvevők számára.

helga

Helga

Gonda Helga

Bemutatkozás – személyes MIÉRTem

Gonda Helga

SZAKMAI VÉGZETTSÉGEK

Jólléttel kapcsolatos képzések:

 • Certified Executive Wellbeing Coach  –  Workplace Wellness Centre of Excellence (2022)
 • Certified Master Workplace Wellbeing Ambassador  – Workplace Wellness Centre of Excellence (2021)

Sporttal kapcsolatos főbb büszkeségek:

 • Wichmann Tamás International Regatta (2023) – női hardboard sprint, Masters – 3. helyezés

 • Magyar Kajak-Kenu Szövetség, International Canoe Federation – ICF SUP Világkupa – Budapest (2022): Női iSUP Open, 3 km – 3. helyezés

 • Magyar Kajak-Kenu Szövetség, Hazai Vizeken Díjátadó (2022) – “Beevezés 2022. Összesített pontverseny”: 1. Helyezés női iSUP
 • Thomas Breitling III. Duna SUP Ultramaraton (2022) – Neszmély-Budapest 100km evezés: női iSUP saját korcsop. – 2. helyezés (12 óra 28 perc)

 Szakirányú szakmai továbbképzések:

 • Sustainability Facility Professional (SFP) – International Facility Management Association (2020)
 • Business and life coach – Coachingcentrum (2019)
 • Facility Management Professional (FMP) – International Facility Management Association (2017)

Felsőfokú végzettségek:

 • Létesítménygazdálkodás I., Facility Manager – Budapesti Műszaki  és Gazdaság Tudományi Egyetem, Mérnöktovábbképző Intézet (2009)
 • Közgazdász nemzetközi marketing és teljeskörű minőségirányítás (TQM) szakon – Budapesti Gazdasági Főiskola, Külkereskedelmi Főiskolai Kar (2006)
 • Angol nyelvtanár – Kodolányi János Főiskola, Székesfehérvár (2001)

Az élet bármely területén mindig is fontos volt számomra, hogy amit eltervezek azt megvalósítsam, ne csak álom vagy terv maradjon. Hiszen az idő rohan, és nincs rosszabb, mint visszatekinteni és azon bánkódni, hogy valamit nem értem el vagy nem éltem át, amit nagyon szerettem volna. Céljaim elérésében fontos, hogy kitartással, tisztelettel, együttműködést és bizalmat építve, hatékonyan, a minőséget és a folyamatos fejlődést, valamint önismeret mélyítését szem előtt tartva érjem el. Az életben betöltött szerepeimen túl számomra az nagyon fontos, hogy megtaláljam a saját életutam, hiszen ha azon haladok, akkor úgy érzem megtalálom mindazokat a tevékenységeket és pillanatokat, amelyek boldogsággal töltenek el. 

Nem olyan régen tudatosodott bennem a nevem jelentése: egészséges és boldog. Így úgy érzem, hogy megtaláltam az utam és ebben másokat is szeretnék támogatni.

Nyelvtanárként oktattam felnőtteket, évekig dolgoztam felsővezetők jobb kezeként, majd létesítménygazdálkodási vezetőként, munkahelyi jóllétet támogató eszközök és szolgáltatások beszerzőjeként, működtetetőjeként és fejlesztőjeként itthon és külföldön. Fontos volt, hogy olyan munkahelyi környezet működését támogassam, ahol a kollégák számára minden adott az egészséges, biztonságos és hatékony munkavégzéshez. Szakmai állomásaimat mindig céltudatosan választottam, szem előtt tartva a folyamatos fejlődés lehetőségét, így olyan utat járhattam be mostanáig, aminek minden pillanatáért hálás vagyok, bármilyen kihívással is szembesültem. Szülőként fontos számomra a családom folyamatos fizikai és mentális erősítése és támogatása, hogy ezért nap mint nap tegyek. Egyéni kiteljesedésemet aktív sporttal, kreatív tevékenységekkel és önismereti képzésekkel támogatom.

A fizikai és mentális jóllét támogatása számomra azt jelenti, hogy úgy inspiráljuk és olyan eszközöket adunk a hozzánk fordulók kezébe, amelyek révén tudatosan képesek lesznek arra törekedni, hogy a saját jóllétüket támogassák az egészségük hosszútávú megőrzése érdekében.

Gonda Helga

Szakmai munka

Állva evezés (SUP)

Család

JOHNNY

Johnny

Janota Zoltán “Johnny”

Bemutatkozás – személyes MIÉRTem

SZAKMAI VÉGZETTSÉGEK

 Jólléttel kapcsolatos képzések:

 • The Champion Mindset: Mental Toughness, Training Peaks (2022)
 • Mental Health Awareness for Sport and Physical Activity, Mind & 1st4Sport Learning (2021)
 • The Fundamentals of Workplace Wellbeing, The Spectrum Life Academy (2020)

Sporttal kapcsolatos főbb büszkeségek:

 • Honvédelmi Nevelési Díj (2023) – a Honvédelmi Minisztérium elismerése a kiemelkedő és lelkiismeretes munkáért

 • 19x Ironman (TOP 3-as eredménnyel is, ami 3,8 km úszást, 180 km kerékpározást és 42 km futást jelent egyben)
 • Aquaticrunner Világbajnokság (26 km tengerparti futás és 5 km tengeri úszás cipőben)  – Lignano Sabbiadoro, Olaszország (2017): abszolút 6. helyezés, legjobb külföldi és legjobb magyar célbaérkező
 • Többszörös magyar bajnok triatlonversenyző, a  Magyar Triatlon Szövetség többszörös díjazottja 

Szakirányú végzettségek:

 • Ironman Certified Coach (2021)
 • Training Peaks Level 1 Coach Accreditation (2021)
 • Leiter Schwimmen Jugendsport, „Jugend & Sport” base (2015)
 • TRX® Trainer & Rip Trainer (2013)
 • Polar OwnZone Indoor Cycling Trainer (2008)

Felsőfokú végzettségek:

 • Testnevelő-tanár – Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (2006)
 • Triatlon szakedző – Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (2006)

Dél-Somogy tündöklő szépségű kisvárosából, Nagyatádról származom és sosem voltam kimondottan tehetséges semmiben. Viszont gyerekkorom óta örökmozgó és kíváncsi voltam. 12 évesen kezdtem el triatlonozni és ez a sejtekig ható, az egész gondolkodásomat, viselkedésemet és világképemet átformáló sport olyan értékeket adott, mely az élet minden területén kamatozik és erős hatással van másokra is. Így, mondhatni törvényszerű volt, hogy mindkét diplomámat az akkor Testnevelési Egyetemen szerezzem meg. Triatlonedzőként és úszásoktatókén, már 16 éve oktatom az embereket, s a mozgás szeretetén keresztül próbálom az élethosszig tartó sportolásra nevelni őket. Székesfehérváron egy családközpontú triatloncsapat vezetőedzője vagyok, valamint egy nagyobb családban, a Magyar Honvédség kötelékén belül, testnevelő tisztként látom el feladataimat.

A világ kifordult önmagából és korán rájöttem, hogy a komplex egyéni sportból sokszor nagy áldozatok árán szerzett élettapasztalatok, stresszkezelés, a magas szintű teljesítmény eléréséhez szükséges gondolkodásmód és érzelmi intelligencia annyira értékes, hogy ezt érdemes lenne megosztani másokkal. Megtanítani hogyan valósíthatjuk meg az egyensúlyt önmagunkkal és a világgal, ami egyben a jóllétünk alappillére is. De olyan lényeges kérdésekre is segítek válaszokat keresni a sportban és az üzleti életben, hogy miért is fontos a pontos önismeret és küzdeni tudás mellett az, hogy erős csapatjátékosok legyünk, merjünk felelősséget és áldozatot vállalni tetteinkért és másokért. 

A fentiekből következik, hogy a célom az, hogy jobb világot teremtsünk magunk körül, helyesen felmérve a képességeinket, hatékonyan tudjunk válaszolni a hétköznapok és a munkahelyi kihívásokra, miközben nem csak túléljük egyik napot a másik után, hanem megéljük azokat a pillanatokat, amik igazán számítanak, amiktől emberek maradunk.

Úszás Johnny

Triatlon versenyző

Katonaélet

Triatlon vezetőedző

JÓLLÉT

a munkahelyen

és azon túl

Kérdésed merült fel? Vedd fel velünk a kapcsolatot!