Miről szól a Podcast?

Kb. két éve, miután elkezdtünk a Health is Wealth küldetésen dolgozni, egy podcast sorozatot indítunk az útjára, amelynek célja, hogy időről-időre olyan embereket mutassunk be nektek, akik e három területet (sport, munka, élet) valamilyen módon sikeresen hangolják össze az életükben. 

Arra keressük a választ, hogy lehetséges-e egyensúlyt tartani-e három terület között? Ha igen, hogyan? Milyen értékek, elvek és sajátos módszerek segítségével?

Kikről hallhattok a podcastban?

Most a honlapunk indulásakor két podcastot szeretnénk megosztani veletek, amelyeket korábban a közösségi oldalainkon osztottunk meg.

Először Varga Gáborral a Gumiflex Kft. ügyvezető igazgatójával és szenvedélyes triatlonossal beszélgettünk, majd Bujdos Tamással, akinek a gondolatai szerintünk időtállóak, hiszen négy gyermekes apukaként, főállású munkája mellett is talál megoldást az aktív sportolásra és versenyzésre. Ráadásul a három sportot felölelő triatlonra.

Podcast és a Health is Wealth küldetés kezdetei

A podcastunk témája onnan ered, hogy amikor egy közös ismerősünknek köszönhetően egy szakmai beszélgetésen találkoztunk néhány évvel ezelőtt, akkor az adott szakmai téma lezárását követően elindítottunk egy beszélgetést a saját tapasztalatainkról: 

  • Johnny hozta a több, mint 30 éves sport (és ezen belül elsősorban a triatlon, erőnlét és állóképesség, valamint hosszútávú versenyzés) területén szerzett tudását és tapasztalatait, 
  • míg Helga a kb. 20 éves főleg nemzetközi vállalati környezetben (a facilities management szakmai terület multidiszciplináris sajátos jellegéből adódóan szinte az összes vállalati területre valamelyest kiterjedő) tudását.

A beszélgetéseink eredményéként nagyon hamar egyételművé vált, hogy milyen sok hasonlóság van a sport és a szakmai-üzleti élet között. Olyan hasonlóságok, amelyeket akár az élet más területein is lehet alkalmazni, illetve ha az egyik működik az egyik területen (pl. sport), akkor a másikon (pl. munka, üzleti élet) is fog, és ez fordítva is igaz lehet. 

Ez követően szinte azonnal felmerült bennünk a gondolat, hogy ezt a tudást szeretnénk valamilyen formában átadni másoknak is. Ekkor jutottunk el az egyéni és vállalati wellbeing, az jóllét témaköréhez. Képeztük magunkat, tanfolyamokat végeztünk el, konferenciákon, előadásokon jártunk és szakmai cikkeket kezdtünk el olvasni a témában, miközben ezeket a podcastokat készítettük.

Folytatás

Kapacitásunk függvényében továbbra is szeretnénk ilyen podcastokat szerkeszteni időnként a jövőben, mintegy sportra, egyensúlyra, jóllétre és egészséges életmódra ösztönző inspirációforrásként. 

Ami jelenleg a fókusz területünk, hogy valamilyen formában lehetőséget teremtsünk a fent említett tudásunk megosztására (további jóllétet támogató szolgáltatásokkal együtt), kidolgozzuk ennek a részleteit. 

Székesfehérváriként elsősorban Székesfehérváron és környékén személyes formában, de ha igény mutatkozik rá, akkor akár online formában is. 

Mivel a Health is Wealth-et, pusztán egy küldetésként fogalmaztuk meg és főállású munkánk, valamint aktív sportolás mellett végezzük (melyek a folyamatos naprakész szakmai tudással látnak el minket) kapacitásunk függvényében, így nagyon bízunk abban, hogy amikor lehetőségünk lesz találkozni programjainkon, akkor az valóban egyedi tudásmegosztásra és élményszerzésre ad alkalmat.

Eredeti témánktól kicsit elkalandoztunk a fenti leírásban, így a podcastok kapcsán egy emlékeztető: „Nincs kifogás. Sportra fel!”

Beszélgetés Varga Gáborral

Először Varga Gáborral a Gumiflex Kft. ügyvezető igazgatójával és szenvedélyes triatlonossal beszélgettünk.

Beszélgetés Bujdos Tamással

Bujdos Tamás gondolatai szerintünk időtállóak, hiszen négy gyermekes apukaként, főállású munkája mellett is talál megoldást az aktív sportolásra és versenyzésre. Ráadásul a három sportot felölelő triatlonra.