2023 év elején angol nyelven megjelent Lisa Kelly könyve, a “Cultivating Healthy & Vibrant Workplaces”, ami azoknak szól, akik wellbeing, azaz jóllét témakörben a leginnovatívabb megoldásokról szeretnék ismereteiket bővíteni és munkavállalóik számára egészségesés energikus munkahelyet, valamint jólléti kultúrát kialakítani.

Lisa, a kanadai székhelyű Workplace Wellness Centre of Excellence elnöke és alapítója, globális munkahelyi jólléti tanácsadó, tréner és coach, akinek szenvedélye az eredményorientált ügyfél és munkahelyi jólléti programok és megoldások, amelyek optimalizálják a személyes jóllétet és szervezeti teljesítményt.

Helga 2020 és 2022 között Lisa ’Executive Wellness Coach Certification’ programjában tanulhatott, ahova mindössze 10 résztvevőt válogattak be az egész világról. Olyanokat,  akik elkötelezettek a munkavállalói jóllét fejlesztése iránt és releváns szakmai tapasztalattal rendelkeznek. A közel másfél órás angol nyelvű interjún bizonyságot kellett tenni a vezetői, marketing, oktatási és coach tapasztalatokról, valamint a jóllét és egészséges életmód iránti elkötelezettségről.

 „A program egyik legfőbb üzenete számomra az volt, hogy minden stratégiai program és gondolkodás az egyén szintjén kezdődik. Példamutatásunkkal (is) tudunk támogatni másokat, hogy tegyenek lépéseket a saját jóllétük és egészségük érdekében. Hálás vagyok, hogy a képzésnek köszönhetően naprakész ismereteket sikerült elsajátítanom a munkahelyi jólléti programok kialakításával és megvalósításával kapcsolatban, valamint számtalan jó szakmai példát és kollégát ismerhettem meg.”

“Lisa készített velem is egy rövid interjút arról, hogy szerintem a ’family wellbeing’-et (azaz családi jóllétet) milyen szempontok alapján érdemes elősegíteni, ami aztán mind egyéni, családi és vállalati-szervezeti szinten is támogatja az egészségünket és jóllétünket. Így nagyon büszke vagyok rá, hogy az én gondolataim is megjelentek a könyvében.”

Záró üzenetként, íme néhány bevált saját tipp, amivel a családod jóllétet és egészségét támogathatod:

  • Hasznos ha a családban van valaki, aki nagyon elkötelezett a jóllét és egészségmegőrzés iránt, esetleg folyamatosan képzi magát, és napirenden tartja a témát, pl.
  • A megelőző orvosi vizsgálatokat szervezi
  • Figyel arra, illetve tanítja a családtagokat, hogy már bevásárláskor milyen élelmiszerek kerülhetnek a bevásárlókosárba (pl. címke olvasás)
  • Tudatosan szervezi a család szabadidős a sporttevékenységeit, szem előtt tartva az egyéni és családi célokat